Broodbeleg

 

Mager:

  • Kipfilet

  • Kalkoenfilet

  • Rookvlees

  • Hüttenkäse

  • Ham (let op, niet de Spaanse varianten)

  • Biefstukworst

  • Rosbief

  • Tonijn

  • Slankie

  • Philadelphia light

  • Zuivelspread (light)

  • Zongedroogde tomaatjes merk Royal


Medium:

  • Filet Americain

  • Rosbief

  • Ossenworst

  • Casselerrib

  • Humus

  • Sandwichspread

  • Jam

  • Dadelstroop

  • Zonnatura appel/peerstroop

  • Falafel

  • Yogonaise

    Vet:
    Onverzadigd (ok):

  • Pindakaas

  • Avocado

  • Diverse notenpasta’s (amandel, cashew, etc.)

  • Zalm

  • Makreel

  • Haring

  • Mayonaise

  • Tomatentapenade

  • Zongedroogde tomaten op olie

    Verzadigd (verkeerd):

  • Worst (Lever-, snij-, paling-, boterham-, grill-, cervelaat-, smeerworst etc.)

  • Lever, leverkaas, leverpastei

  • Bacon

  • Paté

  • Chorizo

  • Salami

  • Gebraden gehakt

  • Ei (met eigeel)

  • Kroketten en ander frituurwaar

  • Hamburgers

  • Huzarensalade

  • Kipsaté, kip-kerrie en andere kant en klare salades

  • Nutella etc.

  • Hagelslag, vlokken, muisjes, schuddebuikjes, speculoos, kokosbrood etc.

 

Let op: dat onverzadigde vetten de zogenaamde goede vetten zijn wil niet zeggen dat er niet veel calorieën bevat!

 

Het is je misschien opgevallen dat kaas er niet tussen staat. Dat komt doordat kaas een geval apart is. Kaas bevat calcium en vitamines, maar veel vet en dus al snel veel calorieën. Je zou onderscheid kunnen maken in veel en (iets) minder verzadigd vet:


Kaas:

Veel verzadigd vet:
-          48+ kaas

-          Camembert

-          Brie

-          Zuivelspread

-          Roomkaas

-          Cheddar

-          Gorgonzola

-          Gruyère

-          Parmezaanse kaas

-          Roquefort

-          Saint Paulin

-          Schimmelkaas

Iets minder verzadigd vet:

  • 20+ en 30+ kaas

  • Hüttenkäse

  • 20+/30+ smeerkaas

  • Schapenkaas

  • Feta

  • Light zuivelspread (bijv. Philadelphia light)

  • Geitenkaas

  • Mozzarella

Heb je er al eens aan gedacht om groente en fruit op brood te doen?
Tomaat, komkommer, sla, radijsjes, augurk, wortel(rasp), rode ui, aardbeien, appel, banaan, (gegrilde) courgette, aubergine etc. Allemaal ingrediënten om jouw boterham mee te pimpen!

Denk ook hier eens aan:

  • Hüttenkäse met een beetje jam

  • Hüttenkäse met vijg en kaneel

  • Tosti appel/kaneel

  • Tosti met Slankie in plaats van gewone kaas

  • Tosti pindakaas, banaan en (klein beetje) honing
    -      Tosti pindakaas, banaan en sambal


Let op: ook met een tosti het liefst volkorenbrood nemen!

Nieuwsbrief

neem contact met me op

Telefonisch, online of bij

Shape all in 

Van Hallstraat 617

1051 HE Amsterdam

+ 31 06 52183191

laura@eatandtrain.nl

©2015 by Eat & Train.