_Laura Bleeker 3 AF-8226_edited.jpg

Ik was 16 toen mijn moeder me vertelde dat ik een dikke kont kreeg. Als je niet oppast word je net als ik, zei ze.

Ze woog toen zelf zo’n 120 kilo.

Vanaf dat moment heb ik vrijwel
ieder dieet geprobeerd.. 

Op mijn 17e kende ik het calorieënboekje dat thuis in de keukenla lag uit mijn hoofd. 

Op mijn 18e deed ik Montignac. En in de jaren daarna heb van alles geprobeerd van maaltijdvervangers tot appel-dagen. Ik heb jaren geen alcohol gedronken want ‘daar word je dik van’ en als ik werd uitgenodigd en er stond pasta op het menu dan schoot ik in de stress.

 

Ik hield mijn nieuwste dieet altijd maar kort vol of at de kilo’s er weer aan zodra ze eraf waren.

 

Ik was niet heel dik, wel dik ontevreden.

_Laura E&T Linked In AF-8340.jpg

Toen ik 29 was ging ik op reis naar Australië. Om uiteindelijk twee jaar later 10 kilo zwaarder en met een gebroken hart weer thuis te komen. Ik zat letterlijk én figuurlijk niet goed in mijn vel en besloot daar voor eens en voor altijd iets aan te doen.

Vanaf dat moment begon ik in te zien wat de combinatie van goed eten en trainen voor je kan doen. Ik viel af en voelde me sterk en zelfverzekerd! 

Omdat ik er zoveel plezier in kreeg en beter wilde begrijpen wat ik aan het doen was, besloot ik een sportopleiding te doen. Ik vond het te gek! Waarom wist ik niet dat dit zo leuk was toen ik nog naar school moest!? 

In de jaren die volgden was ik altijd aan het leren. 

Jaren waarin ik mijn baan als Business Manager in het vastgoed inruilde om als parttime receptioniste bij de sportschool te beginnen. Jaren waarin ik 5 fitness retreats op Bali organiseerde. Ik opklom tot Personal Trainer en Voedingscoach.

Allemaal met maar één doel:

Vrouwen laten inzien dat je jezelf niet hoeft uit te hongeren om af te vallen. Dat je geen uren cardio hoeft te doen om het lijf te krijgen waar je van droomt.  Vrouwen laten zien dat het écht mogelijk is om af te vallen en die kilo’s er af te houden. Terwijl je eet wat je wil. Ook als je een drukke baan hebt. En een gezin.

Mijn hart breekt als ik vrouwen zie strijden met eten. Als ik zie hoe ze zich overdreven afmatten in het park of in de gym in een ongelukkige poging extra calorieën te verbranden. Als ik hoor wat een strijd hun lichaam en eten ze oplevert.

 

Het is niet nodig. Het is mij ook gelukt. Ik voel me slank. Zelfverzekerd. Sterk. Heb al jaren dezelfde kledingmaat. Ik sport omdat ik me er heerlijk door voel, niet om calorieën te verbranden. Ik eet wat ik wil. Draag wat ik wil. En dat is zo’n onbetaalbaar vrij gevoel.

 

En DAT gevoel dat gun ik iedereen.

_Laura Bleeker 3 AF-7564.jpg
_Laura E&T beneden 1 AF-6904.jpg

Inmiddels heb ik meer dan 200
vrouwen geholpen met afvallen.

Ik heb een eigen Personal Training studio, waar ik nog 2 ochtenden per week training geef en een team fantastische collega’s. Ik heb sinds 4 jaar een hele lieve nieuwe vriend waar ik gek op ben en mijn hobby’s zijn nog altijd eten en trainen.

En er zijn nog een paar dingen die je over me moet weten:
_Laura Bleeker 3 AF-7861.jpg

Typisch Lau ;-)

Ik doe vaak voordat ik denk, zeker als ik enthousiast ben. Zo verkloot ik menigmaal een nieuw recept en zei ik ná dat ik het internet-contract voor mijn studio tekende, ‘dat had ik eerst moeten lezen he?’. Daar pesten mijn business partners me nog steeds mee.

 

Als ik me echt op mijn gemak bij iemand voel denk ik vaak hardop. Wat maakt dat mijn vriend me geregeld hakkietakkie noemt, omdat hij me niet bij kan houden.

 

Als het om voeding of trainen gaat, ben ik een echte nerd. Ik wil alles weten en begrijpen. 

Waardoor het zomaar kan gebeuren dat ik ineens 2 uur van mijn tijd kwijt ben, omdat ik online van het ene wetenschappelijke onderzoek in het andere rolde. Oeps!
 

Eerlijkheid is mijn eerste en belangrijkste kernwaarde. Bij de gedachte aan een leugentje om bestwil breekt het zweet me uit. En dat terwijl ik zelfs bij een pittige gym sessie nauwelijks zweet!

 

Duidelijkheid is de tweede. En oprechtheid nummer 3. En de combi van die drie, maakt dat ik altijd eerlijk ben en niet bang ben om te zeggen waar het op staat, maar dat ik dat altijd vanuit een warm hart en de beste intenties doe. 

 

Op 4? Vrijheid. De reden waarom ik doe wat ik doe! 

_Laura Bleeker 3 AF-7577.jpg

Als honger niet het probleem is, is eten niet de oplossing.

Dit zul je me geregeld horen zeggen.

Dit besef heeft mijn kijk op voeding zo veranderd! Het staat aan de basis van wat ik doe en het heeft niet alleen mij geholpen slank te worden én te blijven.

Als je me goed zou kennen, zou je verder
weten dat:

  • Ik altijd de mouwen van mijn kleding opstroop. Says it all, right? 

  • Ik niet goed stil kan zitten, zelfs tijdens Netflixen sta ik tig keer op om nog even iets te doen.

  • Ik ooit barista ben geweest en gek ben op koffie, maar me soms afvraag of het een geluks-elixir is of dat ik er gestrest en agressief van word ;-)

  • Ik een bloedhekel aan squats heb, maar ze toch doe

  • Ik een 4-jarige coachopleiding heb gedaan, waarbij ik elk kwartaal een weekend zelf helemaal door de mangel ben gehaald

  • Ik dol ben op het strand, ook in de winter

  • Bali voor mij voelt als thuiskomen

  • Ik vaker tegen mijn hond Fien zeg dat ik van haar hou, dan tegen mijn vriend en dat hij dat niet weet (sorry schat!)

  • Ik lang geleden op reis ooit tegen iemand heb gezegd ‘stel je nou voor dat ik kon leven van met eten, trainen en reizen bezig zijn’ en dat zij me daar jaren later, toen ze klant werd, aan herinnerde.

En jij?


Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal! En als er ook maar iets is waar je tegenaan loopt en je hebt het idee dat ik je kan helpen, vul dan dit formulier in. Ik neem altijd binnen 48 uur contact met je op.

Dank voor je bericht!