Zoeken
  • Laura

Een dag op Bali

Zeg, hoe ziet een dag op Bali er eigenlijk uit?

Die vraag heb ik wel een paar keer gehoord de afgelopen tijd, dus daarom hieronder een voorbeeld van hoe zo’n dag er ongeveer uit zou kunnen zien.

07.30 Als je nog niet uit jezelf bent wakker geworden zal je wekker vast ieder moment gaan….

08.00 De vroege vogels van de groep hoor je al kletsen in het zwembad en bij het ontbijt, dus je loopt ook die kant op en bestelt een smoothiebowl, yoghurt met granola, brood met een eitje of misschien zelfs gewoon een havermoutpapje. Oh en de koffie erbij is trouwens heerlijk!

08.45 Iedereen stapt in sportoutfits op de scooter en we rijden rustig richting Crossfit Wanderlust.

09.00 In de ochtend doen kracht- en techniektraining, die altijd begint met een uitgebreide warming up. Mobiliseren, stretchen en psychische voorbereiding op de workout. Een typische workout zou er een met een clean & press zijn. Die eerst wordt uitgelegd en daarna in een workout wordt verwerkt.

Eitje voor je? Dan wordt uitgedaagd zwaarder te gaan, zodat ook jij je grenzen opzoekt en met een happy en voldaan gevoel naar huis rijdt na afloop.

10.00: Met knalrode koppen van de training rijden we weer terug naar bungalows.

10.15: Een duik in het zwembad en voor wie wil maakt Andre een ijskoude proteine shake.

(Leuk detail: Andre is een van de weinige locals ook graag krachttraining doet, maar dan in een hele kleine lokale gym in het dorp waar hij woont. Hij is heel verlegen, maar als je er naar vraagt, durft hij wel foto’s te laten zien van die gym en de resultaten van zijn trainingen.)

11.00: Tijd om te doen wat je zelf wilt. Een boek lezen bij het zwembad..? Jaloersmakende foto’s instagrammen? Kan allemaal ;-)

12.30: Lunchen bij The Shady Shack? Bij Betelnut? Cafe Organic? Zoveel keus!!

Iedereen gaat lekker zijn eigen gang. En elke dag is er iemand anders aan de beurt voor een lunch met uitgebreide persoonlijke voedingsanalyse.

13.30: Pfff… Het is warm… Misschien een dutje onder de parasol… Een duik in de zee? Rondrijden op de scooter om de buurt te verkennen en een beetje uit te waaien… Toch nog even het dorp in om te shoppen….?

Dit is hét vakantiegevoel!

16.15: De tijd vliegt, over een halfuur rijden we weg richting training 2 van de dag.

16.45: Iedereen klaar voor workout 2, ditmaal op het strand.

17.00: Scooters geparkeerd, richting het strand, waar de muziek wordt aangezet en workout 2 wordt uitgelegd. Tijdens de warming up in de vorm van een spel, blijkt dat je niet het sterkst of het snelst hoeft te zijn om te winnen ;-)

Overal zit zand en je buikspieren doen al zeer van het lachen.

Na een circuit met redelijk wat conditie-oefeningen, rent iedereen spontaan de zee in, verfrissing!!

18.15: Terug bij de bungalows hoor je waar we gaan eten die avond en hoe laat we weggaan. Tijd voor een douche nog even chillen en dan lekker eten!

19.30: aan tafel bij Moana Fish Eatery. Na het grondig doornemen van alle heerlijke opties, kies je wat jij het allerlekkerst vindt of wat het beste bij je doelen past als je bedacht hebt je er deze week goed mee bezig te houden. En water of een biertje? All up to you ;-)

21.00: Weer terug bij de bungalows. Soms ontstaat er een spontaan potje volleybal in het zwembad, soms ligt iedereen voor zijn bungalow met een boek of een telefoon…. Deze tijd is van jou… Enne, niet te laat slapen he? ;-)

Morgen weer zo’n dag!

#bali #fitnessretreat #travel

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven