Search
  • Laura

Linke wortel-kokossoep

Ken je dat? Dat je iets (her)ontdekt en dat een tijd lang het liefst elke dag wil eten? Pas dan op met deze soep. Hij is zoet, pittig en super makkelijk te maken, zelfs als je geen keukenprins(es) bent. Het recept is voor 4-5 personen (of diepvriesbakjes). Here goes: 8-10 winterpenen

1 pak gezeefde tomaten (gepeld kan ook) 1 ui

1 el olijfolie 2 teentjes knoflook* half blokje kokosmelk (light) 2 theelepels kerriepoeder

2 theelepels komijnzaad flink wat zwarte peper

beetje zout Wat je doet: Snij de ui fijn en verwarm in je grote (soep)pan de eetlepel olie. Als de olie heet is doe je de ui en de knoflook erbij. Hak vervolgens de wortel in stukjes en open je de tomaten. Zodra de uitjes glazig zijn doe de wortel en tomaat en kruiden erbij. Doe er vervolgens water bij tot alles net onder staat. Breng aan de kook en laat op laag vuur staan tot de wortel helemaal zacht is. Doe nu de kokosmelk erbij, laat het weer even warm worden en pureer het allemaal. Eventueel nog een klein beetje water erbij als het te dik is. Klaar! Kan niet misgaan toch? Eet smakelijk!

*De semi-verse knoflook uit een potje scheelt veel tijd

**Door de peper wordt de soep zoet maar spicy, heerlijk! ***Recept geïnspireerd door een recept op lekkerensimpel.com

0 views0 comments

CONTACT

EAT & TRAIN

Laura Bleeker

hallo@eatandtrain.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

LOCATIE

EAT & TRAIN
@

GYMLAB Westerpark

Polonceaukade 14

1014 DA Amsterdam

© 2020 by Laura Bleeker

0