top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLaura

"Ik heb een te leuk leven om slank te zijn"

Het is een fantastische quote van een inmiddels oud-client tijdens onze match call een maand of wat geleden ๐Ÿ˜„ Ik moest lachen (het is een super leuk mens), maar dacht ook gelijk: Wauw, wat een enorm belemmerende overtuiging! En - bedenk ik me nu - een belediging voor mensen die wel slank zijn! ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜‰ Had jij hem ook direct in de gaten of was je aan het lezen en dacht je: 'Ja! Dat heb ik ook!'? Want wat je dan eigenlijk zegt is: Als ik uit-check bij wat ik zelf het liefste wil, dan is het leven leuker. Gek eigenlijk toch?! Dus hierbij even een reality check: Jij wil afvallen. Geen gedoe meer met eten. Al je kleding passen. En je hebt er hulp bij ingeschakeld of leest er nu een email over. Maar tegelijkertijd zeg je:

  • Ik wil uitchecken op feestjes

  • Het is leuker als ik niet stilsta bij wat ik graag wil

  • Het is leuker als ik met anderen ben, als ik ondertussen allerlei dingen eet terwijl mijn lichaam nergens om vraagt.

(Met andere woorden je hebt het meer naar je zin met een vork in je mond ๐Ÿ˜…) Maar waar gaat het eigenlijk om, op zoโ€™n feestje? Je eerste reactie is waarschijnlijk gezelligheid. Eens. Ik voeg daar graag aan toe verbinding/connectie voelen met anderen. Goede gesprekken. Lachen. Bijkletsen, je gezien en gehoord voelen. Geborgenheid misschien wel. Maar die gezelligheid zit hem niet in of jij kauwt of niet. Waar het hem wel en zin en wat een overtuiging als deze doet met je kansen op succesvol afvallen en hoe je ervan af komt, daar heb ik het met je over in podcast #96: Ik heb een te leuk leven om slank te zijn. Hij duurt 19 minuten en de link gaat naar het podcast platform dat jij het meest gebruikt. En die dame die dit zei? Die stuurde me onderstaand berichtje, toen ik de podcast in Stories aankondigde.

Ze is 8 kilo lichter. En heeft nog steeds een heel leuk leven! ๐Ÿ˜‰ Dus luister die podcast. Of plan een match call als je denkt, ik wil ook leren afvallen terwijl ik nog steeds van het leven geniet. Fijn weekend! Liefs, Laura

13 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page