top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLaura

Ik hoef echt geen maatje 36 hoor!

Bijgewerkt op: 14 jan.
Ik hoef geen maatje 36 hoor!

Die rand over die broek of die dikke benen! Of misschien zijn het voor jou je dikke armen in die blouse of die kleine onderkin die je toch echt begint te krijgen. En oohhhh dan heb ik het nog niet eens over hoe je laatst op die foto stond gehad! Commentaar op je uiterlijk heb je waarschijnlijk genoeg, vrouw. Als je niets doet aan hetgeen waar je zulk commentaar op hebt - of het lukt niet - dan krijg je vervolgens daarvan ook een bak commentaar. Van jezelf. Dat commentaar, die pijn – als het groot genoeg is – maakt dat je in actie komt. Net als verlangen naar een andere, betere situatie. Wat je lelijk vindt aan je lijf kun je vast zo opnoemen. Maar weet je ook wat je wél wil? Waar krijg je glimmende ogen van? Wat gun je jezelf? Grote kans dat je weleens gezegd of gedacht hebt: ‘ik hoef echt geen maatje 36 hoor! Ik zou echt al blij zijn met x kilo’s minder.’ En die x is dan een veilige marge waarvan je denkt dat het haalbaar is. Een haalbaar aantal kilo's, waarvoor je niet echt uit je comfortzone hoeft te komen. Waarvan je denkt, dat moet me sowieso lukken. Waarom wil jij geen maatje 36? Of 38? Of zeg je ‘ik ben al blij met 10 kilo minder’. Terwijl je er deep down wel 15 of 20 kwijt wil. Je antwoord en reactie op die vragen is goud waard! Roept het weerstand op? Denk je nu dat ik vind dat iedereen maatje 36 moet hebben? Komen er allemaal redenen naar boven waarom