top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLaura

Ik wil graag lange slanke spieren, geen korte dikke.

Bijgewerkt op: 11 mrt. 2021


Google resultaat van 'bulky'.Soms heb ik de illusie dat inmiddels alle vrouwen weten dat je niet bulky wordt van krachttraining. En dat je geen yoga hoeft te doen als je lange spieren wil.


Een aantal weken zeker, hoorde ik er niemand over en de vrouwen die me benaderde wilden vooral sterker worden. (Ok en strakker met mooie billen want wie wil dat nou niet!?).

Tot ik een mail kreeg afgelopen weekend. Of ik een schema kon maken voor iemand die graag het vet bij haar billen wilde weg trainen en daarbij graag lange spieren.


Ik moest even slikken. Uiteraard begrijp ik wat ze bedoelt, maar dit was een reality check. Nog niet iedereen weet het.


En daarmee besloot ik, het is tijd. Tijd om het nog eens uit te leggen.Lange spieren bestaan niet.

Je spieren blijven dezelfde lengte hoe sterk of lenig je ook bent.

Ze kunnen groeien in omvang, maar langer worden kan niet. Echt niet. Nee ook niet van stretchen.


Het zijn spieren, geen elastieken die uitlubberen als je er maar lang genoeg aan trekt.


Van yoga word je flexibel, je traint pezen en gewrichten maar vooral brein die jou door veel te oefenen en door ongemakken heen te ademen, laat weten dat je een pose langer kan vasthouden. Daardoor wordt het makkelijker en word je leniger.


Nogmaals: die spier wordt dus niet langer.


Plaatselijk vet verbranden is onmogelijk.

Was. Het. Maar. Waar.


Dan was het mij misschien ook gelukt om een sixpack te krijgen, met billen en zonder oud en ingevallen gezicht.


Als je een minder dikke kont wil of een minder dikke buik zul je in zijn totaliteit moeten afvallen. Je kan niet bepalen waar je wil afvallen.


Het kan dus zijn dat bepaalde delen van je lijf al te dun worden naar je smaak terwijl er elders nog wel wat af mag. Helaas pindakaas.


Je hebt dan 2 opties. Een is je erbij neerleggen en twee is meer spiermassa opbouwen en dan opnieuw afvallen in de hoop dat je dan minder dun oogt.


Mocht je dit nou lezen en denken ‘ja maar! Vroeger gingen mensen hardlopen met een vuilniszak onder je kleding en dan ging je zweten en dan val je af.’ Nee van zweten val je niet. Je valt af van een calorietekort. Doe het jezelf niet aan. Plaatselijk ver verbranden is onmogelijk.Anyway, je wil strakke en slanke benen.


Hoe pak je dat aan?

Dat is relatief eenvoudig. Door af te vallen en krachttraining te doen.


Maar wat als je bij die kleine groep vrouwen hoort, die wel snel spiermassa opbouwt? Of je vindt zichtbare spierdefinitie niet mooi. Dat kan natuurlijk.


Toch zou ik me daar niet te snel zorgen over maken. Hoe zou iedereen in de sportschool eruitzien als het wel zo makkelijk was? Precies, het gaat echt niet zo snel.


Het is echt maar een klein deel van de vrouwen dat snel grof oogt na het maandenlang progressief doen van krachttraining en van die groep zal over het algemeen gelden dat als hun vetpercentage zakt ook de grove (bulky) look verdwijnt.Kom je toch op het punt dat je meer spiermassa hebt dan je mooi vindt? Dat kan natuurlijk. Dan blijf je nog steeds krachttraining doen, maar push je jezelf minder hard. Laat meer reps in de spreekwoordelijke tank zitten en voeg meer cardio toe voor een voldaan gevoel na je training.

Ik moet toegeven, dat laatste schrijf ik met samengeknepen billen. Een beetje bang. Bang dat jij dit leest en denkt ‘ah dat ben ik en ik kan dus beter niet zwaar trainen’.


Terwijl het waarschijnlijk geen spiermassa is waardoor je stevige benen hebt, maar vet. Sorry to break it to you.


Krachttraining is echt the way to go. Of je nou wel flinke gespierde benen wil of dat je strakke slanke benen wil. De manier waarop verschilt wel.


Oh en de benen van de dame op de foto? Als je daarop begint te lijken wordt het tijd dat je er je geld mee gaat verdienen.


Ik hoop dat je hier iets aan hebt en dat ik je gemotiveerd heb om aan de slag te gaan.

.

Als je tot hier hebt gelezen en je twijfelt nog steeds hoe zwaar je het beste kunt trainen met jouw postuur omdat je snel spiermassa opbouwt, laat het me dan weten.


Ik help je graag verder.


Groetjes,

LauraPS. Ik kon haar niet helpen aan een los trainingsschema. Dat is niet nodig omdat mijn Training Only schema’s met de Fab Vorm Video’s erbij aan te passen naar jouw niveau. En ik check je vorm voor je. Soort Personal Trainer op je mobiel. Wat wil je nog meer!? Maar goed ik ben wellicht bevooroordeeld. Meer lezen erover? Check www.eatandtrain.nl/trainingonly
2.818 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page